Kinder Haptotherapie

Haptotherapie kan veel betekenen voor kinderen die vast lijken te lopen of onverklaarde lichamelijke klachten hebben. Een kind heeft van nature een puur en goed ontwikkeld gevoel. Een kind dat gekwetst wordt in zijn gevoel zal zich gaan terugtrekken of juist zichzelf gaan overschreeuwen. In beide gevallen verloopt het contact moeizaam.

Het kind zal mogelijk een negatief zelfbeeld gaan ontwikkelen en onzeker worden.

Haptotherapie brengt kinderen spelenderwijs (opnieuw) in contact met wat zij voelen. Zo leren zij zich beter kennen en kunnen zij beter aangeven wat zij nodig hebben. Door aandachtige (affectieve) aanraking gaat het kind zichzelf als goed ervaren en kan het zich openen naar de buitenwereld.

De behandeling

Afhankelijk van de leeftijd zal in de behandeling gebruik gemaakt worden van bewegingsoefeningen en spelletjes. Daarnaast kan ook een vorm van massage en/of aanraakspel worden uitgelegd aan ouders en toegepast. Het is daarom wenselijk dat er regelmatig een ouder of verzorger bij de behandeling aanwezig is.

Praktische informatie

Tijdens de eerste sessie vindt een intake-gesprek plaats, in principe is het kind hierbij aanwezig, daarna wordt er een behandelplan opgesteld.

Relatie Problemen

Arbeids Reïntegratie

Zwangerschap

Cursus Puur Contact