Zwangerschap

In haptonomische zwangerschapsbegeleiding staat het contact tussen ouders en kind centraal. De begeleiding is individueel. Er is veel aandacht voor de manier waarop zowel de moeder als haar partner de zwangerschap en de geboorte beleven.

Tijdens de zwangerschap kan de basis gelegd worden voor een hechte relatie tussen ouders en kind. Het biedt een goede voorbereiding op de bevalling en op de periode erna.

Zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis helpt u tijdens de zwangerschap contact te maken met uw baby maar ook om jullie als ouderpaar de zwangerschap en de bevalling samen te laten beleven. Uw partner wordt nauw betrokken bij het hele proces en krijgt ook veel praktische handvatten en informatie om u als moeder te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo kunt u samen naar het ouderschap toe groeien.
Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende thema´s aan bod: contact maken met uw baby, het dragen van uw baby in uw buik, het opvangen van weeën en het omgaan met de pijn. Dit alles met als doel te leren vertrouwen op de signalen die uw lichaam geeft en het vergroten van het zelfvertrouwen van u als moeder.
Voor uw partner is het fijn om tools aangereikt te krijgen waarmee zijn/haar rol en positie verstevigd wordt tijdens de zwangerschap en bevalling. Na de bevalling wordt samen gekeken hoe jullie als ouders de haptonomische principes kunnen toepassen bij het omgaan met jullie baby.

De begeleiding bestaat meestal uit zes bijeenkomsten, waarvan vijf tijdens de zwangerschap en één na de bevalling.

Ook als u als moeder alleen wilt komen kunt u terecht bij

Voor wie?

Voor de zwangere en haar partner vanaf het moment dat er bewegingen van het kind voelbaar zijn. Meestal is dit rond de twintig weken.

Praktische informatie

Tijdens de eerste sessie vindt een intake-gesprek plaats en wordt een behandelplan opgesteld.

Kinder Haptotherapie

Relatieproblemen

Arbeidsreintegratie

Cursus Puur Contact